Blog Post

December '19 Heupen-Bekken-Ogen

kathelinerotte

Vindt meer gemak, beweeg je bekken tussen je benen.

Het bekken heeft voor vele mensen nog ongekende bewegingsmogelijkheden.De onderrug en of zitten is voor veel mensen pijnlijk.De klassieke bekken klok les verbonden met de hoofd klok is weldadig voor de hele rug en de heupen. De verbindingen van de onderrug met het bekken en de benen worden in de komende lessen in vanuit het skelet verhelderd. De invloed van oog-en hoofdbewegingen op het bekken en de mogelijkheden van de heupen worden verkend. Langzame kleine zachte bewegingskwaliteiten hebben groots effect. Je zult makkelijker actief zitten op je zitbotten waarmee je je rug ontziet. Er is aandacht voor de relatie tussen de heupen en de voeten.
In januari gaan we verder toewerken naar staan en lopen. Kom meedoen en gun jezelf de rust en souplesse die je ervaart in deze lessen.
Het levert je meer lichaamsbesef en een vrijer bekken. Prettig voor als je graag sport of danst zodat je met meer gemak kunt doen wat je graag doet. Worden de groepslessen jou oplaad en rust moment van de week?
UTRECHT: Dinsdag om 17.00 uur uur of om 19:30 uur. Woensdag om 9:30 uur.
Woensdag 27 november is er nog de kans een gratis les op woensdag ochtend mee te maken.
CULEMBORG: Woensdag om 17.15 uur.

Begin, meld je aan.

Liever individueel kennismaken, vraag een les aan waarbij je direct veel leert over jouw specifieke bewegingspatronen.

door kathelinerotte 13 oktober 2024
In en uitzoomen op hoe en wat beweegt
door kathelinerotte 2 juli 2024
Geen actuele blogs.
door Auteur Katheline Rotte Foto van Nirosha Mion 14 oktober 2022
De rug kan buigen, strekken, draaien en geweldig goed spiralen. Hoe gebruiken we die kwaliteiten bij het rollen. En hoe doen onze ribben en adem hieraan mee. Als we ons teveel op de adem richten gaan we actief adem halen ipv dat we natuurlijk ademen als de eb en de vloed. Kun je de adembeweging volgen en waarnemen zonder je ermee te bemoeien? Meestal zullen we de bewegingen liggend doen, maar ook zittend, op de buik en staand. Soms zullen we beperkingen opleggen, wat kan helpen de adem ruimtes beter te ontplooien en nieuwe adem ruimte te leren kennen. Ook gewichtsverplaatsingen zullen het ontdekken van nieuwe manieren van rollen en hoe je ribben te gebruiken en je adem je te laten steunen. Hoe zacht kan je borstkas zijn, waar zijn je ribben bewegelijk? Leer meer over jouw patronen van ademen en hoe jij met teveel willen en je best doen je natuurlijke adem beperkt. Ook in deze lessen serie is geduld, het kunnen reizen met je aandacht in je lichaam, en mild zijn naar je eigen proces behulpzaam. Bij Feldenkraislessen is het op ontdekking gaan, de weg én het doel. Door spelend te ontdekken hoe het nu voor jou is en jezelf open te stellen voor ook andere ervaringen beweeg je steeds helderder en soepeler. Voor velen is het een uitdaging, kan ik in het nu zijn, en open staan voor mijn zintuigelijke waarnemingen? Er zijn in januari weer gratis kennismakingslessen via ZOOM en ook live. Je kunt eerder ook al instromen met een kortingsactie als je de 12 lesweken kaart aanschaft. Zie bij diensten onderaan wanneer er geen les is in november en december. Je kunt ook kennis maken met individuele les live of via ZOOM. Vraag via kathelinerotte@gmail.com of via het contact formulier wanneer er plek is in de groepsles of voor een individuele les. De groepslessen zijn momenteel niet groter dan 6 personen. Welke beleving heb jij bij deze foto met je adem? Welke bewegingsbeeld over zitten in zo'n rad beïnvloed jouw sensatie? Mail me met jouw belevingsverhaal.
door kathelinerotte 30 augustus 2022
Combineer buigen en strekken met draaien en neem anders waar
door Katheline Rotte 2 mei 2021
In de maand mei kan wie wil éé n keer gratis kennismaken, neem contact op of er plek is. Ondervindt of de Feldenkraislessen (nu online via Zoom) jou meer lichaamsbewustzijn geven, meer gemak in je dagelijkse bewegingen en of je een prettige klik hebt met de docent. Wil je invloed op jouw looppatroon? De grote gewrichten de schouders en de heupen helpen de voortbeweging soepel, eleganter en voor wie wil, dansant te maken. De schouders en heupen zijn kogelgewrichten en je kunt leren voelen hoe deze voortdurend reageren op alle bewegingen die in je handen, voeten en in en rond de wervelkolom. - de voeten: wat jij kunt doen om ze soepel en balansvaardig te houden - balanceren, bewuste timing gebruik makend van samenwerkende tegenkrachten - waar is je gewicht nu voelbaar, kan je het gieten naar een ander steunpunt - als een lichaamsdeel richting kiest waarom zou je dan niet mee bewegen - we combineren de enkels, knieën en heupen vouwend met oa een spiralende romp - van op de stoel zittend bewegen we naar op de grond zitten - van op de grond zittend bewegen we met gemak naar weer op een stoel gaan zitten
door kathelinerotte 2 mei 2021
Veel mensen hebben een voorkeur in basis houding van hun rug om te strekken of te buigen. De klassieke les flexors en extensors werkt niet met buig en strek bewegingen, maar met draai/rotatie bewegingen. Dat je soms in andere dimensies bewegend het lichaam wakker kunt maken om meer in balans komen, is typisch Feldenkrais. Ontdek en verzacht of verander jouw dominatie de buig- en strekpatronen. Problemen moet je soms op een ander niveau pakken dan waar ze zich lijken te vertonen. Een doorbraak, is vaak te vinden op een ander gebied of door het in een groter geheel te bekijken. Creatief ,explorerend, systematisch onderzoek kan helpen. In de Feldenkraislessen is dat wat een geblokkeerd gebied vlot trekt vaak te vinden in een heel ander deel van het lichaam en in andere bewegingsrichtingen dan je in eerste instantie zou denken. Het lineair denken paste niet bij Mosche Feldenkrais. We werken met "de bell-hand" les, waarbij het licht buigen en strekken van de hand invloed heeft op het hele parasympatische zenuwstelsel. Makkelijker ontspanning vinden in de adem, de rug , het middenrif en het bekken. We zijn een dynamische systeem en dat betekend dat we in de lessen anders gaan leren denken over onze bewegingsmogelijkheden, door steeds als nieuw waar te nemen. Dit bewuster waarnemen en bewegen, veranderd lichaamsbeeld. Het verruimd onze mogelijkheden om waar te nemen enorm, waarna we bovendien met meer gemak bewegen. Daar wordt je blij van. Zie voor de lestijden en kosten onderaan bij Diensten .
door Auteur Katheline Rotte Foto van Nirosha Mion 30 januari 2021
De rug kan buigen, strekken, draaien en geweldig goed spiralen. Maar hoe doen onze ribben en adem hieraan mee. Wat kunnen we leren over onze adem? Als we ons teveel op de adem richten gaan we actief adem halen ipv dat we zo natuurlijk ademen als de eb en de vloed. Kun je de adembeweging volgen en waarnemen zonder je ermee te bemoeien? Meestal zullen we de bewegingen liggend doen, maar ook zittend, op de buik en staand. Soms zullen we beperkingen opleggen, wat kan helpen de adem ruimtes beter te ontplooien en nieuwe adem ruimte te leren kennen. Ook gewichtsverplaatsingen zullen het ontdekken van nieuwe rib bewegingen en adem ruimtes mogelijk maken. Hoe zacht kan je borstkas zijn, waar zijn je ribben bewegelijk? Leer meer over jouw patronen van ademen en hoe jij met teveel willen en je best doen je natuurlijke adem beperkt. Ook in deze lessen serie is geduld, het kunnen reizen met je aandacht in je lichaam, en mild zijn naar je eigen proces behulpzaam. Bij Feldenkrais is het op ontdekking gaan, de weg én het doel. Door spelend te ontdekken hoe het nu voor jou is en jezelf open te stellen voor ook andere ervaringen wordt je steeds helderder en soepeler. Voor velen is het een uitdaging, kan ik in het nu zijn, en open staan voor mijn zintuigelijke waarnemingen? Er zijn in april weer gratis kennismakingslessen via ZOOM en hopelijk ook live. Je kunt eerder ook al instromen met een kortingsactie. Zie bij diensten onderaan wanneer er geen les is in februari. Je kunt ook kennis maken met individuele les via ZOOM of liever na de lockdown live. Vraag via kathelinerotte@gmail.com of via het contact formulier wanneer er plek is in de groepsles of voor een individuele les. De groepslessen zijn momenteel niet groter dan 6 personen. Welke beleving heb jij bij deze foto met je adem? Mail me met jouw belevingsverhaal.
door Auteur Katheline Rotte Foto van Nirosha Mion 2 januari 2021
Nadat we wat lessen hebben besteed aan reiken en ontdekte dat het hele lichaam hierbij betrokken is, gaan we verder met de heupen en het reiken naar de voeten. De rug blijft variëren in buigen, strekken, draaien en spiralen. Meestal liggend maar ook zittend en op de buik en staand. Vaak met behulp van slimme gewichtsverplaatsingen. Zittend vanuit contact met je zitbotten met een zachte borstkas. Liggend ervaar je hoe de wervelkolom met natuurlijke curven sterke verbindingen aanbiedt die maken dat reikbewegingen door je hele skelet wordt ondersteund. Leer meer over jouw patronen van reiken. Bovenal heb geduld met jezelf. Bij Feldenkrais is het op ontdekking gaan, de weg en het doel. Razend interessant kan je in het nu blijven? Er zijn 5 en 6 januari '21 gratis kennismakingslessen via ZOOM. Zie diensten onderaan. Maak jij dan ook kennis met een groepsles? Of maak je binnenkort kennis via een individuele les via ZOOM of liever na 19 januari. Vraag via kathelinerotte@gmail.com of via het contact formulier wanneer er plek is in de groepsles of voor een individuele les. De groepslessen zijn momenteel niet groter dan 6 personen.
door Auteur Katheline Rotte Foto van Nirosha Mion 30 november 2020
Het hele lichaam is betrokken bij reiken. Vandaar dat we de bewegingen van de wervelkolom en het hoofd blijven onderzoeken. Nu komt er meer focus op hoe het bekken, in relatie met de reik bewegingen meebeweegt. Dit doen me liggend maar ook zittend en in andere posities. De natuurlijke curven van je rug blijven we herontdekken, vaak met behulp van slimme gewichtsverplaatsingen in steeds veranderende samenwerkingsrelaties. De wervelkolom met natuurlijke curven en draai mogelijkheden maakt dat reikbewegingen door je hele skelet wordt ondersteund. De steun en coördinatie variëren we zodat je leert voelen wat jouw rug en heup gewrichten nodig hebben om flexibel te blijven. Leer meer over jouw patronen. Welke bewegingsmogelijkheden jij hebt gewist van je harde schijf, maar die je door ze te herontdekken helpen, verrassend soepel te bewegen. Er zijn '21 op 5 jan 17:15 uur en 6 jan om 9:30 uur en 19:15 uur gratis gratis kennismakingslessen via Zoom. Geef je op bij kathelinerotte@gmail.com of via het contact formulier. Het is ook mogelijk via Zoom individuele lessen te volgen.
door Auteur Katheline Rotte Foto van Nirosha Mion 27 oktober 2020
Het hele lichaam is betrokken bij reiken. Vandaar dat we de bewegingen van de wervelkolom en het hoofd onderzoeken en van het bekken, in relatie met de reik bewegingen. Meestal liggend maar ook zittend en staand. De natuurlijke curven van je rug kun je behouden of weer herontdekken, vaak met behulp van slimme gewichtsverplaatsingen. Staand voelen we vanuit de voeten naar de armen, zittend vanuit je zitbotten naar de handen. Liggend ervaar je hoe de wervelkolom met natuurlijke curven sterke verbindingen aanbiedt die maken dat reikbewegingen door je hele skelet wordt ondersteund. Z oals dit meisje op de foto laat zien, zal je merken hoe spanning, hier emotionele terug trekking een beweging van het hoofd veroorzaakt die de connectie, steun en coördinatie minder optimaal maken. Leer meer over jouw patronen van reiken en hoe je je neiging stopt om tegen te bewegen. Razend interessant. Er zijn 6 januari '21 weer gratis kennismakingslessen. Maar je kan ook eerder of individueel kennismaken. Vraag via kathelinerotte@gmail.com of via het contact formulier wanneer er plek is in de groepsles of voor een individuele les.
Show More
Share by: